Docenten Dansstudio Martine

Martine Kersten – Janssen, Eigenaresse
Kleuterdans – Kinderdans – Klassiek Ballet – Moderne Dans

Martine Kersten wist al heel vroeg wat ze later wilde worden; Dansdocent. Om dit te realiseren doorliep ze in combinatie met de middelbare school de Artez Voorlopleiding Dans Venlo. In 2005 studeerde ze af als Docent Dans aan de Codarts Dansacademie te Rotterdam.
Ze besloot in haar dorp Well een dansschool te starten. In de beginjaren combineerde ze dit nog met enkele andere werkgevers, maar door de groei en het succes van haar school is ze hier in de loop der jaren mee gestopt. Momenteel geeft ze met veel plezier en enthousiasme leiding aan Dansstudio Martine.
Martine staat voor plezier, ontwikkeling en passie. “Ik vind het geweldig om dat wat ik het allerliefste doe, te delen met anderen, mijn danskennis over te dragen”. In mijn lessen is iedereen met een danshart welkom.

Charlotte Wijnhoven
Kleuterdans – Kinderdans – Jazzdans – Moderne Dans

Sinds mijn 5e sta ik al wekelijks te swingen. Van een leuk roze tutuutje naar de MBO dans opleiding in Sittard. Via mijn stageperiodes ben ik bij Dansstudio Martine terecht gekomen.  Hier heb ik me weten te ontwikkelen tot een enthousiaste docente.
Sinds mijn 16e verzorg ik danslessen en heb inmiddels ervaring in alle leeftijdscategorieën en stijlen, als ook in het (speciaal) onderwijs en naschoolse opvang.

Naast het verzorgen van de danslessen bij Dansstudio Martine ben ik bezig met een opleiding voor Docente Engels.

Ik vind het belangrijk dat er ruimte is voor groei op dansgebied en dat je met een plezierig gevoel weer naar huis gaat. Dansen is mijn passie, en die passie deel ik graag met jullie!

Sarah Soethoudt
Klassiek Ballet – Moderne Dans – Organisatie

Sarah heeft al lange tijd een passie voor dans, beweging en muziek. Na het afronden van de Vooropleiding Dans in Venlo, vertrok ze naar Amsterdam om daar verder te studeren voor moderne dans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze heeft veel ervaring met (moderne) technieken als floorwork, improvisatie, ballet en drama.

Momenteel is Sarah onderdeel van danscollectief CHRONOS, waarmee ze optreedt op festivals in binnen- en buitenland, zoals het Amsterdam Fringe Festival, Over het IJ Festival, Museumnacht, ICK Fest en Moving Futures. 

Sarah vindt dans, en voornamelijk de beweging die puur vanuit het lichaam komt, een van de mooiste dingen die er zijn. Muzikaliteit, speelsheid, detail en kracht zijn dingen die je veel in haar lessen terug ziet.

Linda Provenza
Dance Fusion – Jazzdans

Linda Provenza is een Italiaanse danseres, docente en choreografe gevestigd in Amsterdam. Linda heeft gestudeerd aan de Urban Academy in Milaan (hiphop, modern en theater), waarna ze voor een dansproject naar Amsterdam kwam en besloot te blijven. Gedurende haar vier jaar in Amsterdam heeft ze de mogelijkheid gehad met verschillende choreografen en makers te werken, en veel input van hen gekregen voor nieuwe skills en bewegingskwaliteiten. Linda is sinds 2016 ook actief betrokken bij dansprojecten in Miami, waarmee ze veel kennis heeft opgedaan over de Amerikaanse dansstijlen.

 

Sharon Hermsen
Kinderdans – Klassiek Ballet – Moderne Dans

Sharon danst al van kleins af aan bij Dansstudio Martine en voelt zich in alle dansstijlen thuis. Wat ze heerlijk vindt aan dans, is dat je jezelf altijd kunt blijven uitdagen in verschillende stijlen. Daarnaast vindt ze het inspirerend om te zien hoe dansers met verschillende danskwaliteiten hun verhalen vertalen naar dans en zo hun emoties kwijt kunnen. 

 

Sharon ondersteunt en leidt een aantal danslessen bij Dansstudio Martine, onder begeleiding van Martine. Daarnaast volgt ze haar eigen lessen nog wekelijks om zich te blijven ontwikkelen als danser!  

 

Roos Koppes
Kinderdans – Klassiek Ballet – Moderne Dans

Ook Roos danst al vanaf haar kleuterjaren bij Dansstudio Martine. Toen ze elf jaar was, begon ze aan de Vooropleiding Dans van ArtEZ in Venlo. Daar haalde ze na acht jaar haar diploma in. Roos danst nog steeds met veel plezier en vind het ook erg leuk om nu andere dansers te helpen met hun ontwikkeling. 

Roos ondersteunt en leidt een aantal danslessen bij Dansstudio Martine, onder begeleiding van Martine.